HomePALVELUT ..STUDIO ..KORTIT ..HINNASTO...PHOTOSHOP ..KAUPPA

Kuvat DVD:lle

Yleistä digivalokuvauksesta

Digitaalinen kuva teknisesti

Muistit ja kuvan pakkaaminen

Kuvaaminen

Kuvien käsittely

Kuvat DVD:lle

Kuvien käyttö

Sanasto

 

Miten teen DVD-levyn kuvistani?


Miten teen kuvaesityksen kuvistani DVD:lle?

 

Miten teen DVD-levyn kuvistani?

DVD-soittimella ja televisiolla voi selata DVD-levylle poltettuja kuvia. Jotkut soittimet osaavat suoraan näyttää levylle poltettuja JPEG-kuvia, mutta useimmille ne on poltettava ns. VCD-muotoon. Tällöin kuvat näytetään 704x576 -tarkkuudella, joka on hiukan parempi kuin normaali television kuvanlaatu.

Polttamiseen tarvitset tietokoneesesi polttavan DVD-aseman ja sopivan poltto-ohjelman. Poltto-ohjelma tulee yleensä aseman mukana tai sitten voit käyttää jotain vapaata ohjelmaa. Kussakin ohjelmassa on omat ohjeensa.

Alkuun

Miten teen kuvaesityksen kuvistani DVD:lle?

Kuvaesitys DVD:lle

Mikäli haluat esittää kuviasi vieläkin tyylikkäämmin, voit tehdä niistä täydellisen multimediaesityksen. Voit tällöin liittää kuviin selostusta, taustamusiikkia, valikoita ja tuottaa erilaisia diaesityksiä. Jopa videon liittäminen on mahdollista.

Tämä kaikki onnistuu tuottamalla kuvista eräänlainen DVD-elokuva. Sopivilla ohjelmilla haet haluamasi kuvat, tuotat niistä esityksiä, joissa kuvat vaihtuvat automaattisesti, lisäät selostuksen, taustamusiikin ja tekstejä. Kuvia voi koota erilaisiin hakemistoihin, josta niitä voi valita DVD:n valikoiden avulla.

Sopivia kuluttajatason ohjelmia tälläisten tekemiseen voit saada polttavan DVD-asemasi mukana. Edullisia vaihtoehtoja ovat myös Adoben Premiere Elements, Roxio Easy Media Creator tai Ulead Pictureshow.

Varoituksen sana: kuvaesitykset ovat hienoja ja niiden esittäminen on hauskaa. Kuitenkin niiden kokoaminen on lähes yhtä hidasta kuin videon editointi. Varaudu viettämään paljon aikaa koneen äärellä. Tosin mitäpä ei harrastukseen sijoittaisi.

Katso myös: Kuvat DVD:lle

 

Alkuun

 

Miten teen DVD-levyn kuvistani?


Miten teen kuvaesityksen kuvistani DVD:lle?

 

Lähde: www.pikseli.fi

 
  Home | Kuvagalleria | Kauppa | Hakemisto | Digi Info | Photoshop | Contact Us | Etsi sivustosta |  
 
  Copyright © Pony Foto