PALVELUT STUDIO KORTIT KUVAKIRJAT HINNASTO HAKEMISTO YHTEYSTIEDOT E-MAIL
 

Kiitoskortit

MANNERHEIMINKATU 3 PORVOO 06100 (019) 524 3113
AUKIOLOAJAT .....MA-PE 9.30-17.30 .......LA 9.00-14.00
 

KIITOSKORTIT

 

Etusivulle

Käyntikortit

Kiitoskortit

Joulukortit

Rakennuskortit

Agfa Pixtasy kortit

 

Kiitoskortti Kiitoskortti Kiitoskortti Kiitoskortti Kiitoskortti Kiitoskortti

Kiitoskortti Kiitoskortti Kiitoskortti Kiitoskortti Kiitoskortti Kiitoskortti

Kiitoskortti Kiitoskortti Kiitoskortti Kiitoskortti

 

Kiitoskortti ja kiittäminen

Kiittäminen on tapakulttuurimme tukipilari. Se on osoitus hyvästä tahdosta ja arvostuksesta toisia kohtaan.

Kun saat kutsun juhliin, vastaa siihen mahdollisimman pian. Kolmen päivän sisällä, ohjeistettiin aikoinaan. Se on vielä nykyäänkin hyvä tapa, kiität kutsusta sitten kirjeitse, puhelimitse, sähköpostilla, tekstiviestillä tai henkilökohtaisella vierailulla.

Kuka pitää kiitospuheen?

Kiitos ja maljan nosto hauskasta tilaisuudesta ja vaivannäöstä lämmittää juhlien järjestäjää. Kiitospuhe on lyhyt ja pysyy asiassa. Lapsuuden muisteloita tai huonoja vitsejä ei kannata viljellä. 

Suomessa on tapana, että juhlallisemmissa tilaisuuksissa emännän pöytäseuralainen pitää kiitospuheen. Hän kiittää koko seurueen puolesta vieraanvaraista emäntää ja isäntää sekä kehuu maittavaa ruokaa. Kiitospuheen pitää hän, joka istuu pöydässä emännän oikealla puolella. Puhe pidetään ennen jälkiruokaa.

Suomenruotsalaiset noudattavat ruotsalaista tapaa, jossa kiitospuheen pitää emännän vasemmalla puolella istuva henkilö. Jos pöydässä on sekä suomen- että ruotsinkielisiä, emännän molemmat seuralaiset saattavat avata sanaisen arkkunsa. Siitä vaan, kyllä maailmaan ääntä mahtuu.

Mikäli juhlavieraita on kymmeniä, reilu emäntä varoittaa vierustoveriaan etukäteen, jotta puheenpitäjä voi valmistautua.

Jos pääset ulkomailla emännän viereen istumaan, voit aivan hyvin tiedustella häneltä maan tapaa. Mikäli kiitospuhetta ei pidetä, kiitetään ruoasta ja järjestelyistä pöydästä noustessa, kotiin lähtiessä ja pian juhlien jälkeen.

Kiitä lahjasta kortilla

Joskus postiluukusta tupsahtaa joulun alla valokuvallinen kiitoskortti edelliskevään ylioppilaalta. Se saapuu liian myöhään, mutta parempi silloin kuin ei milloinkaan. Kuvalla varustetulla kiitoskortilla kiitetään yleensä kaste-, rippi-, ylioppilas- ja häälahjoista. Lahjasta kiitetään sen antajaa.

Valokuvin voi kiittää muulloinkin. Jos sinulla on ollut kamera juhlissa mukana, lähetä parhaat otokset isäntäväelle. Käsinkirjoitetun kiitoskirjeen saaminen on nykyään harvinaista, ja kaunista elettäsi arvostetaan varmasti.

Suurten merkkipäivien jälkeen päivänsankari voi kiittää kaikkia lehti-ilmoituksella. Yritä aina kiittää henkilökohtaisesti, sillä se on paljon viehättävämpää.

Hymyile – sinua kiitetään 

Iloitse kiitoksista, sillä se rohkaisee kiitoksen antajaa ja luo hyvää mieltä ja hyvää tahtoa. ”Jos et pidä lahjasta, voit kyllä vaihtaa sen”, ehättää lahjan antaja tokaisemaan ennen kuin olet edes avannut pakettia. ”On tämä ruoka paremminkin onnistunut”, vaikeroi illan emäntä. On vaikeaa iloita ja kiittää vilpittömästi juhlista tai lahjoista, jos asiaa jo etukäteen vähätellään. Nauti siis – ja ota kiitos hymyillen ja tyytyväisenä vastaan. Olet sen ansainnut!

 

 

PALVELUT STUDIO KORTIT KUVAKIRJAT HINNASTO HAKEMISTO YHTEYSTIEDOT E-MAIL
 
Copyright © 2014 Pony Foto