PALVELUT STUDIO KORTIT KUVAKIRJAT HINNASTO HAKEMISTO YHTEYSTIEDOT E-MAIL
 

Kuvankorjaus

MANNERHEIMINKATU 3 PORVOO 06100 (019) 524 3113
AUKIOLOAJAT .....MA-PE 9.30-17.30 .......LA 9.00-14.00
 

KUVANKORJAUS

 

Etusivulle

Kuvat filmeistä

Kuvat CD:lle

Kuvat DVD:lle

Digikuvat

Diasta kuvat

Kuvasta kuvat

Kuvankorjaus

Passikuvat

 

 

 

 

 

Me säilyttämme hellävaraisesti omaa menneisyyttämme, sekunnit on vangittu valokuviin. Valokuvat ovat albumeissa ja laatikkoissa, vanhentuneina kuten kaikki muu. Niissä on tahroja, ne ovat repeilleet, tulevat kalpeaksi ja värittömaksi. Jotkut on huolimattomasti kuvattu tai taitomattomasti kopioitu. Tai joskus ei onnistuttu valokuvata kaikkia yhdessä...

Originaalit kuvat tulevat väistämättömästi vanhoiksi, mutta restauroinnilla kuva nuortuu kymmeniäkin vuosia ja se on mahdolista kaikille...

 

Mitä tarkoittaa kuvankäsittely ?
Kuvankäsittely tarkoittaa kuvan muokkaamista tai parantelua kuvaustapahtuman jälkeen. Esimerkiksi kuvan sävyjä muokataan valokuvausliikkeissä siten, että kuvauksen lopputulos on mahdollisimman miellyttävän näköinen.Mitä kuvankäsittely oli joskus aikaisemmin?
Vielä nykypäivänäkin kuvia käsitellään täysin manuaalisesti erilaisten kynien, kumien ja siveltimien avulla. Kun kuvattiin filmille, kuvankäsittely, eli toisin sanoen retusointi, tehtiin joko kuvattavaan negatiiviin tai valmiisin kuviin täysin käsityönä. Retusointi on edelleen taiteenlaji, jota alan todelliset ammattilaiset osaavat. Kuitenkaan retusoinnilla ei voitu edes kuvitella sellaisia kuvankäsittelyjä, mitä nykypäivänä digitaalisille kuville tehdään.

Kuvankäsittely tänään ?
Nykyään kuvien käsittelyn rajana on ihmisen mielikuvitus ja ammattitaidon määrä. Kuvankäsittelyohjelmilla kuviin voidaan luoda mitä mielikuvituksellisimpia efektejä, jollaisia voi nähdä nykypäivän mainonnassa sekä taiteessa. Kuitenkin tärkeimpiä seikkoja valokuvauksen kannalta eivät ole ihmeelliset efektit, vaan mahdollisuus parantaa valokuvan laatua entistä korkeammalle ja tuoda takaisin vanhoja valokuvia, jotka ovat kokeneet vuosikymmenien kulun.

Vanhojen valokuvien käsittely on edelleen käsityötä, ainoastaan originaali on digitaalisessa muodossa eikä negatiivinä. Vanhat kuvat tuovat muistoja menneiltä ajoilta. Siksi jokaista meillä käsiteltävää valokuvaa kohdellaan äärimmäisen hellävaroen. Olemme palauttaneet vanhoja kuvia hyllynreunalle pelkistä kuvien kappaleista sekä tuoneet värit takaisin 70 - 80 luvun värikuviin, jotka kansioissa ovat muuttuneet keltaisiksi tai punaisiksi.

 

Taustan vaihto

Taustan vaihto..Taustan vaihto

Taustan vaihto.....Taustan vaihto

Kuvankorjaus

Kuvankorjaus.........Kuvankorjaus

Kuvankorjaus....Kuvankorjaus

Kuvankorjaus............Kuvankorjaus

Yhdistäminen

Yhdistäminen

Yhdistäminen

Yhdistäminen

Yhdistäminen

Yhdistäminen

Yhdistäminen

Erikoistyöt

Trikkikuvat

Trikkikuvat

Eitoivottu ihmisten poisto

Eitoivottu ihmisten poisto

 
PALVELUT STUDIO KORTIT KUVAKIRJAT HINNASTO HAKEMISTO YHTEYSTIEDOT E-MAIL
 
Copyright©2014 PonyFoto